Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hrad Šelmberk nabídne ještě vyšší kvalitu expozic

Na hradu Šelmberk probíhá projekt pro zvýšení úrovně expozic a ubytovacích podmínek.

  • Publikováno: 23. 02. 2010

Hrad Šelmberk patří k nejatraktivnějším místům Mladovožicka a ročně jej navštíví několik tisíc návštěvníků. Postaven byl v polovině 13. století.

Hlavním cílem historicko řemeslně vzdělávacího areálu je v rámci svých programů přiblížit široké veřejnosti historii a řemeslný odkaz našich předků.
Areál poskytuje zázemí realizaci širokého spektra programů pro jednotlivé cílové skupiny a zároveň zvyšuje atraktivitu a návštěvnost lokality Šelmberk.

Centrum je zaměřeno na vzdělávání veřejnosti v oblastech tradičních řemesel, historie, experimentální archeologie a ekologické a environmentální výchovy.
Program je uzpůsoben široké veřejnosti, základním a středním školám, vysokým školám se specializací na historii a archeologii, neorganizované mládeži, skupinám zahraničních studentů i neziskovým organizacím.

V lednu započala realizace projektu pro zvýšení úrovně expozic a ubytovacích podmínek právě v prostorách Historicko řemeslně vzdělávacího centra Šelmberk.
Cílem je zlepšení zázemí a sociálního zařízení na úroveň současného standardu nezbytného pro zajištění provozu a na zvýšení úrovně venkovních expozic a informační infrastruktury centra.

Projekt realizuje občanské sdružení Danar, nezisková organizace zabývající se historicko řemeslně vzdělávacími aktivitami s cílem pozitivně ovlivnit zejména mladou generaci.
Od roku 2003 zvelebovalo o. s. Danar prostory hájovny Šelmberk a po získání dlouhodobého pronájmu v roce 2007 začalo usilovat o rozvoj lokality jako kulturního Historicko řemeslně vzdělávacího centra Šelmberk.
V rámci těchto aktivit zde sdružení kromě postupné renovace areálu pořádá ekologické, historické a řemeslné vzdělácí pobytové programy, kulturní akce pro veřejnost a mezinárodní setkání a soutěže mládeže.

Obecně lze lokalitu areálu zahrnující i hrad Šelmberk považovat za jednu z největších atraktivit území Mikroregionu Venkov.

Informace o projektu, jeho průběhu a fotografie z realizace naleznete zde.

 

www.centrumselmberk.cz

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...