Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jak to chodí v německých mateřských školkách?

Učitelky mateřských škol se mohou zúčastnit informační cesty do předškolních zařízení v Německu.

  • Publikováno: 04. 02. 2010

Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem pořádá informační cestu pro učitelky mateřských škol do předškolních zařízení na druhé straně hranice, která se koná 14. – 16. března 2010.
Informační a vzdělávací cesta je určena pro ty, kdo mají zájem o česko-německou spolupráci a jsou z okresů Teplice, Ústí nad Labem a Dĕčín a bývalých saských okresů Weißeritzkreis, Sächsische Schweiz a Bautzen.

Akce se zúčastní 15 českých a 15 německých pedagogů mateřských škol z regionu Labe/Elbe. Pro účastníky bude zajištěna doprava, jídlo, pojištění, a tlumočení po celou dobu akce.

Nedělní odpoledne v Heidenau proběhne ve znamení vzájemného seznámení a jazykové animace (hravý způsob seznámení s němčinou a češtinou a překonávání zábran v komunikaci v cizím jazyce). Účastníci získají také bližší informace o Tandemu a projektu „Odmalička – Von klein auf“.
V pondělí budou učitelé z německých mateřských škol hospitovat v českých předškolních zařízeních.
Úterý nabídne možnost hospitací v německých zařízeních jejich českým kolegům. Dopolední návštěva mateřských škol bude doplněna diskusí o zkušenostech z hospitací, informacemi o předškolní oblasti v Sasku a o možnostech přeshraniční spolupráce předškolních zařízení.

Účast na akci je zdarma a znalost německého jazyka není podmínkou, celá akce bude tlumočena.
Počet účastníků akce je omezen, zájemci se mohou přihlásit do 26. února 2010.

 

www.tandem.adam.cz
www.odmalicka.info


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...