Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Liberecký iQpark plánuje rozšíření

Liberecký iQpark v Centru Babylon připravuje výrazné rozšíření svých expozic.

  • Publikováno: 02. 02. 2010

Liberecký iQpark by se měl rozrůst o dvě nová podlaží a výsledná plocha by měla být oproti dnešku více než dvojnásobná. Tak by vzniklo v Liberci science centrum plně srovnatelné se zahraniční konkurencí.

Nové sály by měly návštěvníkům nabídnout experimentování s lidskými možnostmi a schopnostmi.
Interaktivní exponáty umožní nahlédnout do útrob lidského těla a představí se nová expozice věnovaná trvale udržitelnému rozvoji. V další, věnované přírodním zákonům, si budou moci návštěvníci vypočítat vlastní ekologickou stopu svého života. Tato expozice přiblíží také interaktivním způsobem například skleníkový efekt.

Společnost LABYRINT BOHEMIA, která centrum provozuje, plánuje do Liberce přivážet i zahraniční výstavy. „Vzniklý výstavní sál nám umožní představit v Liberci výstavy, které jinak Česko míjejí. Předpokládáme, že i tyto výstavy se stanou důvodem, proč do Liberce přijet,“ uvádí Pavel Coufal, ředitel iQparku.

V současnosti navštíví iQpark 120 tisíc návštěvníků ročně a zařízení již v některých dnech v roce nápor návštěvníkůnezvládá. Prostředky získané z regionálního operačního programu by měly sloužit právě na vybudování potřebné infrastruktury.

„O rozšíření jsme se pokoušeli i ve výzvě regionálního operačního programu v roce 2008. Bohužel marně. Tehdy nám bylo úředníky vysvětleno, že projekt není přínosem pro cestovní ruch,“ komentuje rozhodnutí Coufal. Od té doby prošlo turniketem téměř čtvrt milionu lidí, kteří mnohdy zvolili za cíl Liberec právě kvůli iQparku.

Pokud společnost získá prostředky z regionálního operačního programu, otevře nové expozice již v květnu 2011.

www.iQpark.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...