Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Obnovený Pionýr slaví 20 let

Právě dnes, 20. ledna, uplyne 20 let ode dne, kdy bylo Mimořádnou celostátní konferencí pionýrských pracovníků rozhodnuto o obnovení činnosti Pionýra jako samostatného občanského sdružení dětí,…

  • Publikováno: 20. 01. 2010

Když se to takhle řekne, zní to honosně a odtažitě. Ale když si představíme všechny ty oddílové schůzky, výpravy, hry, soutěže, tábory, setkání… je i po letech jasné, že i když výstupy konferencí nevyhnutelně šustí papírem, tohle rozhodnutí určitě nebylo formální. Šlo o vyjádření vůle pokračovat v něčem, co má smysl. A i když „jednou jsi dole, jednou nahoře,“ jak se zpívá ve známé písničce, kdo chce, vidí kolem sebe dost důkazů, že to má smysl pořád.

Pionýr byl osamostatněn jako společenská organizace dětí a jejich starších přátel. Měl vycházet ze zájmů a potřeb dětí, z tradic pionýrského hnutí a zkušeností dětských organizací u nás i v zahraničí. A přesně to i Pionýr byl a stále je – sdružuje děti, které se chtějí stát něčím víc než jen gaučovými povaleči a počítačovými závisláky.

Proto nezbývá než poděkovat všem, kdo se na dvaceti letech činnosti sdružení Pionýr podíleli, ať už přímo svou prací, nebo často nepostradatelnou podporou. K blížícím se narozeninám lze přát Pionýru jen to nejlepší!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...