Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Každý se může podílet na záchraně Zelených Plic Světa...

Ráno vstanete, uvaříte si snídani, autem dojedete do práce a na rohu si ještě koupíte noviny, aby vám čas lépe ubíhal. Na oběd si zajdete do jídelny, večer se autem vrátíte domů a tak jde den za…

  • Publikováno: 25. 12. 2009

Nerecyklujete odpadky? To je přes tunu oxidu uhličitého ročně. Jezdíte autem každý den do práce a na víkendy na chatu? Tři tuny oxidu uhličitého ročně.

Pomocí kalkulačky na stránkách www.adoptujstrom.cz si můžete sami spočítat, kolik CO2 ročně vyprodukujete – pravděpodobně vás výsledný údaj překvapí.

Je těžké změnit svůj životní styl, aby byl šetrnější k životnímu prostředí. Pomoci se dá ale i jinak – můžete se zasadit o ochranu nebo obnovu deštných pralesů, které se na likvidaci oxidu uhličitého podílejí nejvíce.

Sbírka „ADOPTUJ STROM – zameť svoji CO2 stopu!“ je určena na ochranu lesa, jehož je v současné době správcem společnost World’s Green Lungs. Jedná se o deštný prales na rozloze 17 700 km2 v provincii Maniema v Demokratické Republice Kongo. Zaslané peníze se budou podílet na systematickém znovuzalesňování a kultivování ploch dříve vykácených a zdevastovaných neuváženou těžbou.
Následně bude zavedeno udržitelné lesní hospodářství. Získávání dřeva jako stavebního materiálu pro lokální účely není samo o sobě chybou, je však třeba za každý pokácený strom vysadit pár dalších Tím se také povede vytvořit pracovní místa pro místní obyvatele, kteří budou sami chránit prales, budovat lesní školky a sázet stromky.
Zároveň peníze ze sbírky zajistí vybudování sociálního zázemí pro tyto zaměstnance a jejich rodiny – vybudování studní, vystavění zdravotního střediska, učňovská střediska, v mnoha případech je třeba začít stavbou obytných domů.
Tak bude nastartován udržitelný rozvoj regionu.

Každý z nás více či méně znečišťuje životní prostředí a sami s tím můžeme udělat jen velmi málo. Když však každý z nás adoptuje malý kousek pralesa, můžeme tím mít společně naše Zelené Plíce Světa pod svou ochranou.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...