Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Rychlé šípy čekají na své odhalení posledních jedenáct dní!

Nepotkali jste v posledním měsíci na Starém městě Rychlé šípy? Jestli ano - pak můžete být klidní, opravdu se vám to nezdálo. Pokud ne - máte ještě jedenáct dní na to to změnit! Od 13.…

  • Publikováno: 06. 12. 2009

Úkolem hráčů je jejich nalezení, vyfotografování/nakreslení a odeslání výsledku pořadateli. Rychlé šípy jsou někde mezi Vltavou, Revoluční, Příkopy a Národní.

Balkóny jsou voleny tak, aby postavy byly na očích, ale nikdo je tam nenašel. Je naprosto jedno, z jaké strany začnou pátrači v uličkách hledat. Všude v Praze se je na co dívat a co objevovat. Každý rok to je vždy nová výzva pro stovky pátračů a každý rok všichni závidí Rychlým šípům to krásné místo, kam se až dostaly.

Tajuplné uličky pražského Starého Města asi odjakživa vybízely chlapce i děvčata k odhalování jejich tajemství. Spisovatel Jaroslav Foglar to popsal v románové trilogii o Rychlých šípech, ale určitě kdekterý obyvatel Prahy 1 potvrdí osobní zkušenost, že pátrání v uličkách a objevování dobrodružství probíhá neustále i dnes. Ať už to jsou hry dětských oddílů nebo výpravy rozličných part, klubů či osamělců, vždy se ve „Městě“ něco děje.

Pátrací hru Hledáme Rychlé šípy pořádá Pražská pobočka Sdružení přátel Jaroslava Foglara již 9. rokem. Jednoduchá pravidla připravují pro pátrače nevšední zážitky. Třeba v roce 2005 prolezl student FAMU se svým skautským oddílem bezvýsledně celá pražská Stínadla a následně zjistil, že Šípáci byli celý měsíc na věžičce Lažanského paláce (kavárna Slávie), tedy jen o 2 m výše než kam student každý den docházel.

V historii soutěže stály postavy Rychlých šípů například na střeše kavárny Slávie, na balkónu magistrátu Prahy, balkónu Divadelního ústavu i jinde.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...