Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Rubikova koule 360 - pozor na nefunkční kopie!

Jako první se na českém trhu objevil nový hlavolam RUBIK´S 360 – Rubikova koule na stránkách Hryahlavolamy.cz. Během krátké doby se stal nejprodávanějším, a nejznámějším hlavolamem roku…

  • Publikováno: 23. 11. 2009

Jsou to nepovedené náhražky originálu. Pro srovnání jsme je lehce nakoupili v nejmenovaném eshopu. Jsou tedy dobře dostupné. Jak je poznáte se dozvíte v našem článku.

Jak funguje nejznámější hlavolam roku 2009 Rubikova koule?

Vaším úkolem je dostat šest kuliček do otvorů umístěných na obvodu největší ze třech koulí. Je to středně těžká úloha a její zdolání není triviální i díky velmi přesnému sesazení koulí, vyvážení a přesné rotaci každé z nich. Váš úkol nebude trvat dva měsíce, ale vyžaduje trpělivost, obratnost i přemýšlení. Vysypat kuličky z otvorů stejné barvy na obvodu je jednoduché a hlavolam je velmi brzy připraven ve startovní pozici, tedy o zdolání hlavolamu se můžete pokoušet zas a znova.

Jak se od sebe liší nefunkční kopie od originálu:
1. Váš dodavatel by vám měl poskytnout česky psaný návod, pokud tomu tak není vyžadujte ho.
2. V sérii prodávané v Evropě a v USA byl použit POUZE šestiboký obal. Čtvercový a oválný je signálem přebalení nebo kopie (viz obrázek – to je originál)
3. Originál obsahuje tři plastové koule velice dobře průhledné a šest pravidelných kuliček od sebe odlišných barev. Plastové průhledné koule se pak dělí na:
– obal v němž perfektně drží šest kapes na kuličky a jenž drží zarážky fixující kuličky v kapsičkách – pozor ty jdou otáčet jen o část kruhu nikdy nejdou protáčet celé.

– prostřední kouli zatíženou závažíčkem a mající dva otvory

– vnitřní kouli mající pouze jeden otvor a proti tomu závažíčko.

Žádná kopie není takto vyvážená a její středová a vnitřní koule se pohybují velmi špatně. Vnitřní koule kopie má obvykle dva otvory pro snadnější vytřesení kuliček a jistě tam chybí protizávaží.

4. Pokud Vám koule dojde ve stavu kdy jsou kuličky už vyklepány na vnější kouli výrobek reklamujte. Při nákupu na internetu máte právo vrátit zboží bez udání důvodů. Pokud obdržíte nefunkční kopii – určitě tak učiňte, protože byste s hlavolamem neměli dostatek zábavy. Určitě by řešení úlohy bylo rychlejší (koule – kopie jde dokonce lehce rozdělat), ale opravdu to není ono!

Pokud jsme vám pomohli, napište nám jaké jsou vaše zkušenosti s tímto hlavolamem, jak jste spokojeni s koulí. Uvítáme i vaše zkušenosti s užíváním kopie koule, pokud se k vám dostala. Čekáme na vaše ohlasy a náš tým je vždy připraven nabídnout vám originální dobře fungující zboží, nebo třeba jen radu. Originální koule lze zakoupit ZDE.

Přejeme vám mnoho dobré zábavy s touto kulatou novinkou!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...