Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Puzzle trochu jinak

Skládačky puzzle jsou velmi staré a svůj princip si zachovaly dodnes: úkolem zůstává složení obrázku z hromádky barevných dílků. Během svého vývoje prošlo ovšem puzzle několika zajímavými…

  • Publikováno: 22. 11. 2009

Dílky puzzlí první kategorie jsou malé papírky potištěné na jedné straně, ze kterých jde složit obraz. Ruku na srdce, kdo z čtenářů má u sebe doma vlastnoručně složený obrázek na zdi?

Dílky puzzlí druhé kategorie bývají většinou z plastu a skládají se do sebe stejným mechanismem, nejsou ovšem rovné, ale trochu vypouklé. Výsledný obraz je tedy ke zhlédnutí na duté kouli nebo vajíčku o různých rozměrech. Koule s vánočním potiskem lze pověsit na vánoční stromeček, pokud má koule potisk politické mapy světa, můžete si složený globus v přibaleném stojanu postavit na školní nebo pracovní stůl. Vajíčka s velikonočním motivem jistě nebudou k přehlédnutí v dubnové výzdobě domácnosti.

Nejmladším členem rodiny puzzle jsou Puzzle 3D, jejichž dílky jsou z barveného průhledného plastu. Skládají se stejně jako jiná puzzle, skrývají ovšem drobnou záludnost: prostorovost dílků. Nedržíte jen tlustý lístek papíru, ale plný kus plastu, u kterého musíte při skládání uvažovat s mnohem více možnostmi. Skládačky mají tvar například labutě, truhly, pyramidy, srdce nebo krystalu a jsou k dostání v různých barvách. Výsledkem snažení je pak krásná dekorace, která zkrášlí obývací stěnu nebo konferenční stolek.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...