Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Arabela se přestěhovala do Prahy

Výstava kostýmů a rekvizit z oblíbených pohádkových seriálů Arabela a Arabela se vrací se přestěhovala do Prahy! Od 11. 11. do 27. 12. 2009 ji můžete zhlédnout v dominikánském klášteře na Starém…

  • Publikováno: 12. 11. 2009

Na návštěvníky se těší půvabné princezny Arabela a Xenie s celou královskou rodinou, černokněžníkem Vigem, zlým Rumburakem, mocným Fantomasem a mnoha dalšími postavami z Říše pohádek pro děti i dospělé. K vidění budou rekvizity z tohoto kultovního seriálu – například jediný dodnes zachovaný kouzelný prsten, křišťálová koule, cestovní plášť a mnohé další.

Velké oblibě se stabilně těší zkoušení pohádkových kostýmů a roztodivných paruk. Interaktivnost expozice tím však zdaleka nekončí: královský trůn vybízí k usednutí, královské koruny k vyzkoušení a postel babičky Červené Karkulky k ulehnutí – jenom pozor na vlka! V pokoji rodiny Majerových mohou návštěvníci kromě luxusního vybavení ze 70. let sledovat i jeden díl pohádkového seriálu s názvem „Rumburakova pomsta“.

Od natočení první řady seriálu uplynulo v letošním roce rovných 30 let. Výstava je určena všem, kteří mají rádi klasické české pohádky a zároveň je i poděkováním tvůrcům seriálu.

Zajímavostí také je, že prostory dominikánského kláštera nejsou běžně přístupné veřejnosti a výstava Arabela je tedy výjimečnou možností prohlédnout si některé části objektu.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...