Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Skauti a Plzeňané přispěli na stavbu školy v Africe 36 tisíc korun

Plzeňští skauti a skautky se i letos zapojili ve dnech 6. až 8. října do celostátní sbírky „Postavme školu v Africe“ na pomoc školství v Etiopii. Zájemci mohli přispívat v centru…

  • Publikováno: 27. 10. 2009

Skauti v rámci této sbírky, jejíž výtěžek byl 36 036 Kč, také uspořádali čtyři doprovodné koncerty, kde zahrálo celkem osm hudebních skupin. Již 6. ročník sbírky pořádal Junák – svaz skautů a skautek ČR ve spolupráci se společností Člověk v tísni. Z výtěžku minulých ročníků se dosud postavilo devět škol pro téměř 2 000 dětí.

„V Etiopii může do školy chodit pouze polovina dětí a negramotnost zde dosahuje 60 %. V některých venkovských třídách je najednou až 150 žáků, kterým chybí učebnice a vyučujími jsou často učitelé bez potřebné kvalifikace. Některé děti docházejí do školy více než 10 km,“ vyjmenovává problémy etiopského školství Petra Vacková, koordinátorka sbírky „Postavme školu v Africe“ v Plzni. „V letošním roce se nám díky štědrosti Plzeňanů podařilo přispět na stavbu škol částkou 36 036 Kč a výtěžek za celou republiku dosáhal téměř 1 044 000 Kč a stále roste, protože lidé mohou ještě stále přispívat přímo na konto sbírky 222 444 555/0300 nebo prostřednictvím dárcovské SMS zaslané ve tvaru DMS AFRIKA na číslo 87777,“ vysvětluje Petra Vacková.

Skauti v Plzni pro veřejnost připravili bohatý doprovodný hudební program a informační stánek v Kopeckého sadech, kde bylo možné zakoupit různé předměty týkající se sbírky. Žáci vybraných základních škol se v rámci takzvaných projektových dnů dozvěděli mnohé o problémech dětí v etiopských školách a studenti gymnázií o těchto tématech diskutovali v rámci řady besed.

V rámci čtyř doprovodných benefičních koncertů, jejichž výtěžek putoval rovněž na konto projektu „Postavme školu v Africe“, zahrály v Hi-fi klubu, v A.C.W. Saloonu a v hudebním klubu Divadlo Pod Lampou skupiny Duo My tři, Aftersix, Stop Time Trio, ZaTrest, Nebylo nás pět, Datura, Na rozcestí a Perníková chaloupka.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...