Přidat inzerci

Facebook

Navigace


I školáci se mohou stát novináři

Stát se novinářem není úplně jednoduché. Pryč jsou časy, kdy stačilo chodit s propiskou v kapse a zapisovat si postřehy ze všedního života, ze kterých později vznikaly úspěšné fejetony. Na scénu…

  • Publikováno: 25. 10. 2009

Dnes nestačí přijít do redakce a tvrdit, že je žadatel o práci skvělý pisatel článků na libovolné téma. Vystudovaná žurnalistika je vítaným plusem – jenže co když dotyčný před státnicemi zjistí, že ho vlastně jeho vysněná práce nebaví tolik, jak si před pěti lety vysníval?
A proč si to nevyzkoušet už na základní nebo střední škole?

Havlíčkův brod i letos nabízí žákům základních a středních škol příležitost vyzkoušet si práci novináře.
Obecně prospěšná společnost Centrum Vysočina připravila další ročník novinářského kroužku, ve kterém se děti dozvědí, jaké to je být novinářem, a to se vším, co k tomu patří.

Účastníci kroužku si ohmatají novinářskou práci na vlastní kůži. Začínají základy teorie, ale dostanou příležitost naučit se psát novinové články, z nichž vyjdou nejlepší na stránkách internetového deníku Vysočina-news.cz. Budou natáčet reportáže pro televizi, naučí se pracovat s mikrofonem a kamerou. To vše za technické podpory televize HBin.

„Pokud si děti chtějí vyzkoušet práci novináře, osahat si techniku a naučit se něco nového, pak je to pro ně ta nejlepší příležitost,“ říká Anna Chudobová, jedna z lektorek, která studuje žurnalistiku na Karlově univerzitě v Praze.

Novinářský kroužek tak navazuje na předchozí úspěšné projekty společnosti Centrum Vysočina, o. p. s. zaměřené na začínající novináře. „Je to především Letní žurnalistická škola Karla Havlíčka Borovského, která se letos v létě konala už po páté a může se pyšnit mezinárodní účastí, ale také Novinářské centrum nebo soutěž Školní časopis Vysočiny, který se v roce 2010 uskuteční už potřetí,“ doplňuje Milan Pilař ze společnosti Centrum Vysočina, o. p. s.

Úvodní schůzka proběhne už ve čtvrtek 29. října.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...