Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Zasazením Ámosovníku začal 17. ročník ankety Zlatý Ámos

V sobotu 10. října 2009 byl slavnostně zahájen 17. ročník ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR. Při této příležitosti pořadatelé ankety společně s nositeli titulu Zlatý Ámos vysadili v dětském…

  • Publikováno: 15. 10. 2009

Znamená to, že od této chvíle mohou žáci a studenti posílat přihlášky svých oblíbených pedagogů na titul Zlatý Ámos 2010.

„Lípa Zlatých Ámosů – Ámosovník – by měla připomínat nejen odkaz Jana Ámose Komenského, ale také jména učitelek a učitelů, kteří se jeho zásadami řídí,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal.

Ke kořenům stromu byla při vysazení ukryta skleněná dóza, ve které jsou dokumenty o anketě Zlatý Ámos a lístečky s podpisy těch, kteří se slavnostního aktu zúčastnili. U stromu je cedulka se jmény všech dosavadních Zlatý Ámosů.
Zámecký park Berchtold nebyl vybrán náhodou. Majitel objektu totiž v parku vybudoval dětský ráj, ve kterém návštěvníci najdou nejen zábavu, ale také poučení.

Pravidla ankety Zlatý Ámos jsou od prvního ročníku stále stejná. Navrhovat kandidáty na ti-tul mohou jen žáci a studenti základních a středních škol. Do přihlášky musí napsat stručnou cha-rakteristiku kandidáta, popis jedné příhody s ním prožité a připojit podpisy sta osob, které s návrhem souhlasí. Přihlášku je nutné poslat pořadatelům (Dětská tisková agentura, Na Nivách 314, 141 00 Praha 4) do 31. prosince tohoto roku. V lednu a únoru 2010 proběhnou regionální kola, semifinále a finále bude tradičně v březnu, k výročí narození J. A. Komenského.

Tradicí se už stalo i to, že na finále není korunován jen jeden pedagog. Kromě Zlatého Ámose volí porota složená ze žáků Dětského Ámose, Týdeník Školství vyhlašuje na základě hla-sování prostřednictvím SMS Ámose sympaťáka, novináři tajným hlasováním volí Média Ámose a letošní novinkou je EKO Ámos, kterého ze všech přihlášených vybere odborná porota.

Chcete, aby i vaše škola a vaše oblíbená učitelka nebo váš oblíbený učitel zasáhli do boje o některý z Ámosovských titulů? Pak neváhejte a už dnes začněte s přípravou přihlášky. Podrobnosti včetně formuláře přihlášky najdete na www.zlatyamos.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...