Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vydejte se po unikátní teplické audiostezce s mp3 v kapse

Teplice se mohou svým návštěvíkům pochlubit takzvanou audiostezku, naučnou stezkou, která návštěvníka informuje pomocí poslechových nahrávek a nikoliv klasických tabulí s textem. Nahrávky si…

  • Publikováno: 09. 10. 2009

Projekt je v Česku novinku, nejbližší funkční audiostezku provozuje Vídeň.

Audiostezka je prvním projektem nedávno vzniklé obecně prospěšné společnosti Pro polis a na její realizaci se významně podíleli studenti teplického gymnázia. Od projektu si společnost slibuje, že zaujme i mladší generaci návštěvníků a obyvatel.

„Jednak díky formě nahrávek do mp3 přehrávačů a jednak proto, že jsme do audiostezky zařadili i objekty, které mladí už neznají. Například secesní Zelený kostel v Trnovanech, který musel v 70. letech ustoupit výstavbě panelákového sídliště,“ řekl Jakub Mráček z Pro polis.

Mladí lidé vytipovali ve městě 33 zajímavých objektů, které by podle nich rozhodně neměly uniknout pozornosti návštěvníků ani obyvatelů města a k nimž jsou na oficiálních webových stránkách zdarma k dispozici nahrávky a mapky. Ty si nyní můžete prohlédnout i vy.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...