Přidat inzerci

Facebook

Navigace


V Miroticích se setkají loutkáři, hrát budou pro děti

Mirotické setkání loutek a hudby bylo založeno před pěti lety v místě, které je historicky spjato s řadou významných českých umělců. Jde především o tvorbu loutkáře Matěje Kopeckého a slavného…

  • Publikováno: 07. 08. 2009

Za pět let se z této původně lokální akce stala událost, která je ojedinělá a svým způsobem významná pro celý Jihočeský kraj. Díky tomu, že zde účinkují soubory a jednotliví umělci z celé republiky, je tato akce chápána i jako místo, kde se setkává široká kulturní veřejnost.

Přesto je tento festival prioritně zaměřen na dětského diváka. Tomu je uzpůsobena i dramaturgie – tedy výběr uměleckých vystoupení. Upřednostňují se představení tzv. rodinná. To znamená taková, při kterých mohou nalézt zábavu, pobavení i poučení nejen děti všech věkových kategorií, ale i jejich rodiče. Teprve divadelní a hudební výstupy pozdního večera jsou určeny dospělým divákům.
I letos pro vás zakladatel a ředitel festivalu Ladislav Loisa Tomeš připravil několik „kulturních bonbónků“. Můžete se těšit například na Teátr Víťi Marčíka, na Buchty a loutky, skupinu NightWork, na Vladimíra Mišíka nebo Xaviéra Baumaxu a mnohé další.

Mirotické setkání loutek a hudby je svým rozsahem, publicitou a odezvou již natolik populární, že si našlo své stálé místo na slunci a stává se tradicí.
Letošní ročník proběhne 14. – 15. 8. v Dolejším mlýnu v Miroticích.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...