Přidat inzerci

Facebook

Navigace


S pohádkami do Svatojiřského lesa

V sobotu 20. června byla odstartována velká turistická hra pro děti S pohádkami do Svatojiřského lesa. Na výstavišti v Lysé nad Labem se uskutečnil křest stejnojmenné knížky Jana Řehounka.…

  • Publikováno: 07. 07. 2009

„Vždyť pro děti je knížka napsaná, tak proč by ji měly křtít nějaké celebrity?“ říká autor. Křtícímu aktu byla přítomná i ilustrátorka Inka Delevová a iniciátorka projektu Veronika Kozlová.
Odpoledne byla knížka pokřtěna ještě jednou – ve Všejanech. A kmotry knížky se staly samotní hlavní představitelé pohádky o Všejanech – císař František Josef I. a tetka Lízi. Přihlíželo několik stovek účastníků zdejší slavnosti a vzápětí se první děti vydaly hledat písmeno zadané v úkolu z knížky.

„Je to výborný nápad – pohádkami přimět děti i rodiče k cestování po regionu. Sama jsem ve Všejanech poprvé a překvapilo mě, jak je to malební vesnice. Už se s naším Zdeňkem těšíme na další cyklovýlety,“ řekla Jana Purkrábková z Prahy, která sem s rodinou přijela z nedaleké Loučeně, kde tráví víkendy.

U každé pohádky, zasazené do jedné z pětadvaceti obcí sdružených v MAS Svatojiřský les, je zadaný úkol – najít někde ve vsi jedno písmeno budoucí tajenky. Ta se stane po vyplnění do anketního lístku vstupenkou na podzimní setkání účastníků hry s pohádkovými bytostmi. Místo setkání je zatím tajné, děti se ho dozvědí v průběhu hry.

Všechny zapojené obce jsou rozděleny do čtyř turistických okruhů, které jsou vhodné pro pěší turistiku s návazností na železniční dopravu (stanice na tratích z Nymburka do Jičína či do Mladé Boleslavi), autoturistiku či cykloturistiku. Každý z okruhů je možné zvládnout pěšky ve dvou dnech, na kole za jeden den.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...