Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hry a klamy na Novoměstské radnici

Od soboty bude na Novoměstské probíhat druhý ročník výstavy Hry a klamy 2. Na sedmdesáti exponátech si mohou návštěvníci vyzkoušet, zda přírodní zákony opravdu fungují, osvěžit si zapomenuté…

  • Publikováno: 19. 06. 2009

Jednoduchý přístroj vyzkouší, jak pevnou máte ruku, jiný prověří Vaši pohotovost či rychlost, jinde si vyzkoušíte svůj čich při poznávání různých druhů koření, na zvětšených hlavolamech potrápíte své logické uvažování, pomocí upravených zrcadel můžete prolnout svůj obličej s obličejem kamaráda, do lamelového panelu můžete otisknout své tělo.
Čeká tu také řada skládaček, hádanek a optických klamů. Se svým partnerem můžete soutěžit, kdo dokáže rychleji dotykem pozhasínat tlačítka rozsvěcující se na přeskáčku na velkém panelu. Princip černé díry si můžete vyzkoušet v praxi, svůj hlas můžete přenést na druhý konec místnosti pomocí parabol nebo zvukovodu, zapomeňte na fádní vzorec pythagorovy věty – vyjádřit se dá i jinak, vyzkoumejte, jak na sebe postavit sedm hřebíků, složte barevné pyramidy z propojených koulí, vytvořte vlastní energií gyroskopický efekt.

Teorie je na výstavě minimum. Ve všech případech slouží pouze k vysvětlení toho, co si návštěvníci nejdříve vyzkoušejí na vlastní kůži.

Výstava probíhá od 20. června do 13. září 2009 ve výstavních sálech Novoměstské radnice. V červnu a září je otevřeno denně od 9 do 18 hodin, v červenci a srpnu od 10 do 18 hodin, v pondělí je zavřeno.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...