Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Thajské létající lucerny vynesou dětská přání do oblak...

Každý rok by měly děti na táboře zažít něco nového, prožitek, který si uchovají ve svých srdcích ještě dlouho po skončení prázdnin. Jedním z nezapomenutelných detailů pobytu mimo civilizaci se…

  • Publikováno: 05. 06. 2009

Jde o velké lucerny z rýžového papíru upevněného na bambusové konstrukci. Ty obsahují topný článek, který jednak celou lucernu nádherně rozzáří a jednak vytvoří dostatek teplého vzduchu, aby se lucerna vznesla do vzduchu. Takové lucerny dokáží letět i několik kilometrů.

Je velice silný zážitek vypouštět vstříc temnému nebi světlo nesoucí naše přání.
Lucerny měly původně vojenské využití – jako signalizace byly dlouho nepřekonatelné. Poté však začaly symbolizovat víru v naplnění lidských snů a přání. Záře lampionu má odehnat smůlu, bolest v srdci a přinést lidem štěstí, lásku, zdraví a prosperitu.

V Thajsku se tvrdí, že se přání vyslaná do vesmíru pomocí létající lucerny splní. Využijte tedy lucernu během tábora pro stmelení družin nebo oddílů, vyšlete společně vzkaz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...