Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Bambiriádní pexesa zpestří dětem program

Pražská Bambiriáda letos dětem nabídne mimo jiné i hru, v níž mohou dobře osvědčit své vědomosti, postřeh a všeobecný rozhled. Kdo si dá záležet a odpoví správně alespoň na část z řady otázek,…

  • Publikováno: 02. 06. 2009

Jeho autor, student Vysoké školy uměleckoprůmyslové Mário Čumpelík, na něm ztvárnil 32 ze 44 slavných postav, s nimiž se malí návštěvníci Bambiriády budou moci na Střeleckém ostrově zevrubně obeznámit.

Pravidla hry jsou vcelku jednoduchá. Děti dostanou hned při vstupu do bambiriádního areálu sešitek, do kterého budou sbírat razítka za správně zodpovězené otázky. Pokud se jim jich podaří nashromáždit 15, mohou se těšit na výše zmíněné pexeso.

Virtuální dostaveníčko si v něm dali slovutní vědci, myslitelé, umělci i sportovci, kupříkladu Jan Janský, Jan Amos Komenský, Karel IV., Bedřich Smetana, Bořek Šípek, Barbora Špotáková a mnozí další. Každá z těchto celebrit je „přiřazena“ jedné ze čtyřiačtyřiceti organizací, jež se budou na pražské Bambiriádě prezentovat. Před stany dětských spolků budou umístěny podobizny slavných osobností spolu s jejich životopisy – a s příslušnými soutěžními otázkami.

„Snažíme se, aby se děti s některými známými osobnostmi mohly na Bambiriádě potkat. Popovídat si budou moci například s desetibojařem Tomášem Dvořákem nebo olympijským atletem Davidem Svobodou. Věřím, že dětem udělá radost i nedělní setkání s panem Zdeňkem Svěrákem,“ podotýká projektová manažerka Bambiriády Blanka Lišková. Na Střelecký ostrov má podle ní zavítat i největší sběratel pexesa v naší republice Pavel Hanzel, který ve čtvrtek 4. června dětem povypráví o historii pexesa.

Pražská Bambiriáda se koná 4. – 7. června na Střeleckém ostrově, Dětském ostrově a na prostranství před kostelem sv. Václava ve Štefánikově ulici.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...