Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Liberecká muzejní noc proběhne již v sobotu

Libereckou muzejní noc budou moci již popáté prožít všichni milovníci nevšedních zážitků v sobotu 30.5. Tentokrát mohou zájemci vychutnat netradiční atmosféru nočního Severočeského muza,…

  • Publikováno: 28. 05. 2009

Vstup je v rámci muzejní noci tradičně zdarma.

Oblastní galerie v Liberci (10:00 – 00:30)
V Oblastní galerii můžete vidět několik kulturních akcí pořádaných v rámci projektu partnerských měst Augsburgu a Liberce Česko-německé kulturní dny Dialog 2009 a ve spolupráci s Hudební mládeží České republiky. Celodenní program bude propojovat výtvarné umění, tanec, jazz i divadlo. Součástí kulturního programu v Oblastní galerii budou divadelní představení, komentované prohlídky, výtvarné a taneční workshopy i koncerty.
V průběhu Muzejní noci 2009 se uskuteční vernisáž výstavy instalací augsburských a českých výtvarníků, jejichž výtvarný workshop poběží od 25. do 30. května v prostorách Oblastní galerie v Liberci. Jedním z vrcholů muzejní noci bude jazzový komorní koncert Jiřího Stivína a Wolfganga Lackerschmidta ve 20:00. Muzejní noc v Oblastní galerii zakončí o půlnoci Světelné překvapení – interaktivní instalace Tomáše Skalíka.

iQpark Liberec v Centru Babylon (20:00 – 24:00)
Během návštěvy iQparku čeká na návštěvníky více než 250 interaktivních exponátů z oblasti přírodních věd. Muzejní noc bude zahájena slavnostním pokřtěním nových exponátů Veolia věnovaných vodě kolem nás. Program připravený pro muzejní noc představí vedle interaktivních prohlídek také přednášky o nanovláknech, obnovitelných zdrojích energie i praktické ukázky výroby nanovláken a produkce zelené energie.
Součástí prohlídky iQparku je až do konce července putovní výstava České geologické společnosti k Mezinárodnímu roku planety Země Planeta Země mocná i zranitelná. Vedle velkoplošných plakátů s grafikou i informacemi jsou vystaveny desítky vzorků hornin z celého světa. Výstava přináší informace o zemských procesech a objasňuje vztahy mezi neživou přírodou a lidskou činností.

Severočeské muzeum v Liberci (20:00 – 23:30)
Všichni návštěvníci mohou navštívit stálé expozice, výstavní sály i všechny akce konané v tento den. Tradiční součástí Muzejní noci jsou výstupy na věž (každých 30 minut) a na terasu (každou hodinu). Probíhat budou přednášky o muzeu, předvádění orchestionů, flašinetů a pianol. Připraveno je také promítání historických dokumentárních filmů a komentované prohlídky stálých expozic (přírodověda, historie, umělecká řemesla) s odbornými kurátory.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...