Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Panelová výstava Bambiriády představí dětská sdružení

Na pražské Bambiriádě, která proběhne 4. - 7. června, bude dán velký prostor panelové výstavě, která představí členská sdružení České rady dětí a mládeže (ČRDM). Panelová výstava, která bude…

  • Publikováno: 26. 05. 2009

Expozice sestává z více než sedmi desítek stručných profilů členských spolků České rady dětí a mládeže a z množství fotografií ilustrujících programovou bohatost jejich činnosti. Za zmínku stojí fakt, že v podobně ucelené formě se tolik občanských sdružení pracujících s dětmi u nás dosud nepředstavilo.

Zájemci z řad veřejnosti, pracovníků státní správy i zainteresovaných politiků si díky zmíněné expozici mohou učinit základní představu o tom, kolik zajímavých sdružení v dané oblasti vůbec existuje. Především rodiče také uvidí, jak rozmanitou nabídku volnočasových aktivit určených nejmladší generaci vlastně představují.

Jednotlivé panely představí návštěvníkům pestrobarevný svět dětských oddílů, družin, skupin, hlídek, kmenů a klubů. Chybět na ní nebudou organizace zaměřené na ekologii (Sdružení Mladých ochránců přírody ČSOP, Hnutí Brontosaurus), pobyt v přírodě (Liga lesní moudrosti, Zálesák, Česká tábornická unie), zdravotnickou osvětu a záchranářství (Mládež Českého červeného kříže, Děti bez hranic), duchovní rozvoj osobnosti (Asociace křesťanských sdružení mládeže, Kolpingovo dílo ČR), kulturu (Dětské umělecké studio Milevsko) a třeba i mediální výchovu (Dětská tisková agentura).

„Snažíme se, aby z našich dětí ve sdruženích vyrostly osobnosti, které budou umět prosadit svá přání a budou připravené nést odpovědnost za jejich uskutečnění. Zároveň to budou lidé citliví, upřímní a pracovití. Služba druhým bude pro ně samozřejmostí,“ shrnuje předseda ČRDM Aleš Sedláček.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...