Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Setonův závod přilákal 300 dětí

Na tři stovky Pionýrů závodily ve stavbě stanu, práci s mapou, poznávání zvířat a dalších disciplínách. Jeden z nejvýznamnějších tábornických závodů se konal v sobotu 25.4. nedaleko Brna. …

  • Publikováno: 06. 05. 2009

Děti při něm vyrazily na trať, kde plnily úkoly ve dvanácti tábornických disciplínách, vždy přiměřené svému věku. Procvičily si tak orientaci v přírodě, obratnost na opičí dráze nebo třeba hledání v jízdním řádu.

Podle ředitele závodu, Honzy Kačera, se závodu zúčastnilo 99 hlídek, což je 300 dětí.
Všechny se přenesly na divoký západ, neboť blízká brněnská přehrada vybídla závod motivovat legendárním Pokladem na stříbrném jezeře. V lesích na okraji Brna jste tak mohli o víkendu kromě dětí potkat také indiánská týpí či vedoucí oděné do indiánského oblečení.

Sdružení pionýrských tábornických oddílů pořádá již od roku 1991 řadu akcí. Setonův závod patří k těm nejvýznamnějším a vrcholí při něm jarní činnost oddílů i prestižní soutěž Zelená liga. Pořadatelem letošního ročníku Setonova závodu byla Zeměpisná společnost „Po cestách vlasti“, která sídlí ve Středisku volného času Lužánky.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...