Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Osmero dobrého tábora: 4. Tábor je ve vhodných prostorách

Letní dětské tábory se kvapem blíží a tak informační centrum Borovice.cz a projekt občanského sdružení Pionýr Opravdu dobrý tábor spojili své síly, aby vám přinesli důležité a zajímavé rady jak…

  • Publikováno: 04. 05. 2009

Pokračováním našeho seriálu je téma z tzv. Osmera dobrého tábora: Tábor je ve vhodných prostorách
Tábory se konají ve vhodných prostorách a v příjemném prostředí, které je přínosné pro odpočinek a zdraví dětí. Vyhovující prostor je také takový, který odpovídá programu i věkovému složení dětí. A zatímco stanové tábory jsou vhodnější pro starší děti a vyvolávají pocit dobrodružství, např. pro alergiky bude vhodnější vybírat ubytování v chatce či v budově.
Volba místa tábora podléhá vyhlášce MZd. č. 106/2001 Sb. o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti ve znění vyhlášky MZd. č. 148/2004. Ta mimo jiné stanovuje náležitosti prostorů pro spaní, společenskou a sportovní činnost, vaření a stolování i pro ošetřovnu s izolací nemocných.
Vhodné prostory současně odpovídají požadavkům na bezpečnost.

Úspěšný projekt občanského sdružení Pionýr Opravdu dobrý tábor se i letos dočkal svého pokračování. Cílem tohoto projektu je zvýšení povědomí veřejnosti v oblasti obecných pravidel, jež by měl splňovat každý tábor, a ochrany práv spotřebitelů služeb rekreačního charakteru pro děti a mládež. Cílovou skupinu tvoří především rodiče dětí – budoucích účastníků táborů a pobytových akcí.
Prostřednictvím dlouhodobé informační kampaně realizované ve sdělovacích prostředcích, na informačních webových stránkách www.dobrytabor.cz a dále prostřednictvím vlastních tištěných materiálů, jejíž součástí je i příprava kontaktních akcí určených veřejnosti s nabídkou setkání s odborníky, se snažíme prohloubit zájem rodičovské veřejnosti o tuto problematiku. Projekt úspěšně probíhá již od roku 2005.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...