Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Osmero dobrého tábora: 3. Bezpečný tábor

Letní dětské tábory se kvapem blíží a tak informační centrum Borovice.cz a projekt Opravdu dobrý tábor spojili své síly, aby vám přinesli důležité a zajímavé rady jak postupovat při výběru…

  • Publikováno: 27. 04. 2009

Osmera dobrého tábora: Bezpečný tábor
Bezpečnost dětí je prioritou provozovatele tábora. Pro její zajištění je třeba učinit více kroků, přes nahlášení hygienické službě, dohodu s místně příslušným zdravotnickým zařízením a obecním úřadem až po pečlivé zajištění bezpečnosti při konkrétních činnostech pomocí zodpovědného dozoru i důsledného poučení dětí o pravidlech bezpečnosti. Tábor by také měl mít pevně daný řád, který přispívá k bezpečnosti všech přesným vymezením pravidel, jež respektují děti i vedoucí.
K zajištění bezpečnosti patří i zpracovaný plán pro řešení nouzové situace, jež nastávají sice zřídka, ale o to nepříjemněji mohou zaskočit nepřipraveného.
Tábor, jehož pořadatel přistupuje k zajištění bezpečnosti zodpovědně, by měl mít úrazové pojištění pro účastníky a případně odpovědnostní pro vedoucí.

Úspěšný projekt občanského sdružení Pionýr Opravdu dobrý tábor se i letos dočkal svého pokračování. Cílem tohoto projektu je zvýšení povědomí veřejnosti v oblasti obecných pravidel, jež by měl splňovat každý tábor, a ochrany práv spotřebitelů služeb rekreačního charakteru pro děti a mládež. Cílovou skupinu tvoří především rodiče dětí – budoucích účastníků táborů a pobytových akcí.
Prostřednictvím dlouhodobé informační kampaně realizované ve sdělovacích prostředcích, na informačních webových stránkách www.dobrytabor.cz a dále prostřednictvím vlastních tištěných materiálů, jejíž součástí je i příprava kontaktních akcí určených veřejnosti s nabídkou setkání s odborníky, se snažíme prohloubit zájem rodičovské veřejnosti o tuto problematiku. Projekt úspěšně probíhá již od roku 2005.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...