Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Největší český festival o ekologii již po devatenácté!

Již po devatenácté proběhne v Olomouci největší festival v České republice, který se zabývá environmentální problematikou. Festival, který již několik let navštěvuje více než dvacet tisíc lidí,…

  • Publikováno: 13. 04. 2009

Tři týdny trvající program nabízí vycházky do krajiny Hané i za městskou architekturou, letos do Prostějova. Návštěvníci se budou moci seznámit s podobami a hlasy ptáků pod vedením zkušených ornitologů. Na EDO zavítají také přední osobnosti českého společenského života.
Vyvrcholením EDO je již tradičně Ekojarmark, který se uskuteční 1. května na Horním náměstí v Olomouci. K vidění budou tradiční řemesla, koncerty, divadlo na nádvoří radnice, hry pro rodiče s dětmi a množství aktuálních informací o ochraně přírody a problematice odpadů.

Celá řada aktivit Ekologických dnů Olomouc je určena základním i středním školám. Středoškoláci obdrží informace o mimořádně diskutovaném problému ochrany šumavských lesů, které ničí kůrovcová kalamita. Budou moci diskutovat o připravované státní strategii trvale udržitelného rozvoje. Společně s veřejností mohou studenti navštívit celou řadu výstav, které se u příležitosti EDO konají.

Ekologické dny Olomouc 2009 budou probíhat 18.4. – 3.5. 2009.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...