Přidat inzerci

Facebook

Navigace


07/ 09 Zlatým Ámosem je popáté v šestnáctileté historii ankety žena

V pátek 27. března 2009 proběhlo v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze finále 16. ročníku ankety Zlatý Ámos. Sál zaplněný do posledního místečka žáky a studenty soutěžících pedagogů…

  • Publikováno: 30. 03. 2009

Nechyběly transparenty a pokřiky, každý chtěl, aby ta jeho paní učitelka nebo pan učitel vyhrál. Po čtyřech soutěžních disciplínách se poroty – jedna složená ze žáků soutěžících škol a druhá z bývalých nositelů titulu Zlatý Ámos a partnerů ankety – odebraly k poradě.

Ještě před korunovací nejoblíbenějšího učitele ČR ve školním roce 2008/2009 převzala od šéfredaktorky Týdeníku Školství Karly Tondlové na základě hlasování sms titul Ámos sympaťák 2009 Markéta Dembková ze ZŠ ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Pak přišel na pódium Tomáš Sixta, předseda dětské poroty a oznámil jméno Dětského Ámose: Lucie Andělová, ZŠ Komenského v Karviné. Korunovace se ujala patronka této ceny, poslankyně parlamentu ČR Anna Čurdová a předseda České rady dětí a mládeže Aleš Sedláček.
Přítomni novináři na finále hlasovali o titulu Média Ámos 2009. Ten si odnesla Viera Žemličková z Gymnázia U Balvanu v Jablonci nad Nisou.

Titul nejvyšší – Zlatý Ámos 2009 – získala Lucie Andělová z Karviné. Korunovace se ujal náměstek ministra školství, mládeže a tělovýchovy pan Jindřich Kitzberger.

Informační centrum Borovice.cz bylo jedním z partnerů celé ankety a tak jsme zde předali vítězce několik hodnotných cen. Jednou z nich byl školní výlet pro celou třídu s cestovní kanceláří CK2. Cenu osobně předal zástupce cetovní kanceláře pan Adam Gebauer.
Další cenu, kterou Borovice.cz vítězce předala, byl výlet pro celou třídu do Libereckého IQparku a také pobyt pro vítězku v tamějším čtyřhvězdičkovém hotelu.
Doufáme, že se jí dary budou líbit a odmění nejen ji, ale také celou její třídu, která ji v soutěži podporovala.

Korunovací však pobyt v Praze pro finalisty nekončil. V sobotu dopoledne navštívili dětský ráj a zámek Berchtold v obci Kunice-Vidovice. Odpoledne byli čestnými hosty Koncertu pro učitele ve Vinohradském divadle a večer finále ukončila oficiální korunovace vítězů na Kantorském bále.

Sem mezi učitele přišel jejich svátek oslavit také ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Liška.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...