Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výstava makrofotografií nanovláken v iQparku Liberec

Neskutečně malá, neuvěřitelně pevná: nanovlákna. Budoucnost textilního průmyslu. Liberecká textilní fakulta, tým pod vedením profesora Jirsáka, vyvinula jedinečnou technologii na výrobu…

  • Publikováno: 22. 03. 2009

Liberecké science centrum iQpark hostí výstavu makrofotografií nanovláken. Nadace Škola hrou připravila ve spolupráci s libereckou firmou Elmarco kolekci dvaceti jedinečných snímků znázorňující nanovlákna a jejich využití, dokumentujících jejich velikost.

„Je potřebné, aby se výsledky vědy, výzkumu a zavádění výzkumu do výroby náležitě prezentovaly všemi dostupnými způsoby,“ uvedla předsedkyně nadace Lidie Vajnerová. „Pokud budeme hrdí na svou vědu a budeme podporovat technické myšlení a cítění odmalička v našich dětech, vychováme další generace schopné pokračovat v těchto objevech a výsledcích a nebudeme jen montážním místem Evropy!“ dodala Vajnerová.

Výstava v Libereckém iQparku potrvá do konce září. Science centrum iQpark naleznete v zábavním centru Babylon a otevřeno má každý den.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...