Přidat inzerci

Facebook

Navigace


WATOTO - světem k jiným dětem

Společnost pro Fair Trade ve spolupráci se Střediskem ekologické výchovy Ostrůvek připravila na pondělí 30. března seminář s netradičním názvem „WATOTO – světem k jiným dětem“.…

  • Publikováno: 20. 03. 2009

a 2. ročníků škol základních. Za zajímavým názvem se ukrývají metody multikulturního vzdělávání pro nejmenší děti.

„Účastníci semináře se interaktivní formou seznámí s metodami příručky WATOTO, která usnadňuje začlenit multikulturní výchovu do výuky,“ řekla Hana Zachová ze střediska Ostrůvek. WATOTO seznamuje děti s jinými kulturami prostřednictvím fotografií se stejně starými dětmi z jiných koutů světa (Bolívie, Filipíny, Keňa, Honduras). Témata k povídání, náměty na výtvarné aktivity a mnoho nových her pomáhají dětem proniknout do životů geograficky vzdálených dětí a zjistit tak, že toho s nimi mají společného více, než se na první pohled může zdát.

Metodická příručka WATOTO se v ČR objevila jako reakce na rostoucí potřebu materiálů pro předškolní vzdělávání, které by efektivně odrážely okolní svět. Vytváření povědomí o odlišných lidech, kulturách a respektu k nim představuje nepřetržitý proces a cílem této příručky je poskytnout řadu nápadů pro krátkodobé i dlouhodobé projekty.

Na seminář je nutné se přihlásit do 20. března. „Přihlášky přijímáme telefonicky, mailem i poštou,“ upřesňuje Zachová. Více informací o semináři, včetně přihlášky, najdete na internetové stránce www.chaloupky.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...