Přidat inzerci

Facebook

Navigace


O postup do finále Zlatého Ámose bude usilovat 16 pedagogů

V pondělí 23. února skončila v Karviné regionální kola 16. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos 2009. Ke dvanácti postupujícím z předchozích kol porota vybrala do semifinále…

  • Publikováno: 26. 02. 2009

A. Komenského ve Frýdlantu nad Ostravicí, Vlastu Foltovou ze ZŠ Komenského v Novém Jičíně a Miloše Vontrobu ze 8. ZŠ ve Frýdku-Místku.

V semifinále Zlatého Ámose, které se koná 10. března v zrcadlových sálech MŠMT ČR, tak bude o titul nejoblíbenějšího učitele bojovat 16 pedagogů. Z toho je 12 žen. Poměr základních škol ku středním je 12:4.

Zatímco v regionálních kolech ankety Zlatý Ámos záleží především na žácích, kteří si musí připravit originální obhajobu své paní učitelky nebo svého pana učitele, v semifinále jsou kantoři sami, bez svých žáků.
„Ze zkušenosti víme, že toho se učitelky a učitelé obávají nejvíc. Jde jim totiž o hodně, o to nezklamat své žáky,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal. Před porotou kantoři prezentují svou cestu k nominaci do Zlatého Ámose. Ale ani porota to nemá snadné. Vybrat jen šest finalistů není vůbec jednoduché. „Leží na nás velká odpovědnost, musíme rozhodovat přísně a spravedlivě,“ dodává předseda poroty MUDr. Jan Cimický.

Veřejné finále ankety Zlatý Ámos se koná v pátek 27. března od 14 hodin v kongresovém centru Olšanka v Praze. Hosty budou Josef Alois Náhlovský, Jana Paulová a dívčí skupina 5 angels. Slavnostní korunovace pak proběhne o den později, v sobotu 28. března na Kantorském bále v hotelu Belvedere. Organizátoři pro finalisty organizují v Praze pestrý program. Ještě před finálovou soutěží je ve čtvrtek 26. března již tradičně přijme na pražském Hradě manželka prezidenta paní Livie Klausová a odpoledne si prohlédnou Český rozhlas, který je jedním z partnerů ankety. V sobotu kromě Kantorského bálu a slavnostní korunovace navštíví finalisté dětský ráj v areálu zámku Berchtold nedaleko Prahy a odpoledne budou hosty slavnostního koncertu ke Dni učitelů ve Vinohradském divadle.
Další informace naleznete na www.zlatyamos.cz .


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...