Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Arabela navštíví svět lidí v Brně

V historickém Letohrádku Mitrovských na Starém Brně se na více než dva měsíce zabydlí půvabná princezna Arabela s celou královskou rodinou, černokněžníkem Vigem, zlým Rumburakem, mocným…

  • Publikováno: 14. 02. 2009

Kouzelný prsten promění Letohrádek v improvizované televizní studio, královský palác či domácnost Majerových a cestovní plášť nás tak zanese i do 70. let 20. století. Výstavu kostýmů a rekvizit z kultovního seriálu České televize připravila správa tohoto nedávno zpřístupněného památkového objektu.

Navštivte Říši pohádek pro děti i dospělé. Ocitnete se přímo mezi nejslavnějšími kostýmy královské rodiny a čarodějů I. i II. kategorie, vyzkoušíte si cestovní plášť a pomůžete Arabele nalézt kouzelný prsten. Ani o vyhlášené dobroty z perníkové chaloupky nebude nouze. Těší se na vás i hlasatel televizních pohádek na dobrou noc pan Karel Majer proměněný v jezevčíka. Výstava se také dotkne estetického fenoménu 70. let, který je nerozlučně spjat s tehdejším ideálem „moderní“ civilizace tolik obdivovaným rozmařilou princeznou Xenií.
Výstava v Brně potrvá od 14. února do 26. dubna 2009. Pouť výstavy po dalších moravských památkách ukončí ke konci roku 2009 pražská expozice.

Seriál ARABELA byl poprvé vysílán Českou televizí v roce 1980 a od té doby se dočkal čtrnácti repríz. O popularitě pořadu svědčí i vydání DVD sady ARABELA 1 – 3 a v současné době jeho obnovené vysílání na ČT1.
ČT1 bude seriál vysílat každou neděli až do 28. června 2009, tedy po celou dobu putování výstavy (vyjma prázdninových měsíců).

Více informací o výstavě naleznete na www.vystava-arabela.cz.

Letohrádek Mitrovských na Starém Brně
Veletržní 19
www.letohradekbrno.cz
letohradekbrno@seznam.cz
www.vystava-arabela.cz

Otevřeno: 14. 2. – 26. 4. 2009
Pro jednotlivce a rodiny každý den (mimo čtvrtek a pátek) od 10 do 16 hodin
Čtvrtek a pátek otevřeno pouze pro objednané skupiny nad 25 osob (s příplatkem ke vstupnému)
Pondělí až středa od 9 do 10 hodin interaktivní lektorské programy pro objednané skupiny nad 25 osob (s příplatkem ke vstupnému)


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...