Přidat inzerci

Facebook

Navigace


RVVZ Třebíč: Adoptuj panenku, zachráníš dítě

V rámci Regionální velké výměny zkušeností (RVVZ) v Třebíči, která se koná ve dnech 20. až 22. února, proběhne program Šití panenek pro UNICEF. Účastníci se tak zapojí do projektu, který…

  • Publikováno: 26. 01. 2009

Projekt Panenka je součástí celosvětové očkovací kampaně UNICEF a jeho cílem je získat finanční prostředky na základní očkování pro děti v zemích, kde neexistuje běžný zdravotnický systém nebo jsou postiženy válečnou či přírodní katastrofou.
Tento cíl se daří naplňovat prostřednictvím dobrovolníků šitím a následným prodejem (adopcí) textilních panenek. Každý rok se tak podaří zachránit před smrtí z důvodu dětských smrtelných chorob asi tři miliony dětí, což ovšem stále představuje jen polovinu potřebných.

„Zapojit se lze dvojím způsobem, a to vlastní výrobou nebo adopcí. Panenku, symbol, který znají všechny děti na světě, může dle parametrů zadaných společností UNICEF vyrobit kdokoli a je následně prodávána za pevnou cenu šest set korun, což je částka potřebná k očkování jednoho dítěte v rozvojové zemi,“ vysvětluje lektorka tohoto programu Lenka Zahrádková.

Na letošní RVVZ Třebíč se účastníci zapojí oběma způsoby. Šití panenek proběhne v sobotu 21. února od 8 do 11 hodin. „Po zbytek konání RVVZ budou námi vyrobené panenky nabídnuty k adopci, neprodané kusy se odešlou Českému výboru pro UNICEF a zkusí svou druhou šanci v internetovém prodeji,“ doplnila Lenka Zahrádková.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...