Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Zahrajte si o Zemi

Hrajete si rádi? Ve virtuální světě můžete zvrátit vývoj směrem, jakým chcete. Podaří se vám to i ve vašem životě? A v životě planety? Jaký bude? Záleží jen na vás! Počet lidí na světě roste…

  • Publikováno: 20. 11. 2008

Jenže čím lépe se jedni mají, tím více spotřebovávají přírodních zdrojů a produkují více znečištění na úkor druhých.
My v České republice patříme mezi ty šťastnější. Většina z nás má dostatek jídla, vody, má možnost užívat komfortu vyhřátých příbytků, rychlých aut a ve dne v noci otevřených supermarketů. Přesto dosud máme více než 30% vod silně znečištěných. Naše lesy nejsou v dobrém stavu. Ve městech začíná být nedýchatelno a hlučno v důsledku nárůstu dopravy.

Každý z nás může s problémy životního prostředí něco dělat. Pokud potřebujete poradit, jak na to, můžete navštívit portál www.hraozemi.cz. Tento projekt je spolufinancován Ministerstvem životního prostředí.

Dozvíte se zde, co je to odpovědná spotřeba a jak se stát odpovědným spotřebitelem.
Co je to ekologická stopa a jak se počítá.
Zelená seznamka nabízí seznam ekologických organizací v ČR. Můžete si tak vybrat organizaci či konkrétní projekt, který chcete podpořit. Pro mnoho lidí je být členem některé organizace či na její činnost přispívat tím nejjednodušším způsobem, jak ochranu životního prostředí podpořit.

Portál nabízí také mnoho užitečných informací a pomůcek pro učitele. Můžete si zde stáhnout pracovní listy s tématy ekovýchovy. Inspirovat se v literatuře. Nahlédnout do kompletní nabídky metodických a výukových pomůcek.
Naleznete zde také filmy pro studenty, které mohou říci více než tisíc slov.
Pokud chcete vědět, jak to dělají na jiných školách, naleznete zde kontakty na školy s alespoň částečným ekologickým zaměřením. K dispozici je také mapa, kde si můžete vyhledat nejbližší centrum či středisko environmentálního vzdělávání a osvěty.
Zajímáte-li se o environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu (EVVO), průřezová témata či globální výchovu, je vám zde k dispozici seznam seminářů, školení a konferencí, které s těmito tématy souvisí.
Čerstvé zprávy o životním prostředí si můžete přečíst v deníku Ekolist.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...