Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Setkání lidových muzik v Praze

Ve dnech 7. – 8. listopadu 2008 se v Praze uskuteční již 25. setkání lidových muzik. Jeho pořadatelem je Občanské sdružení Kytice ve spolupráci s Folklorním sdružením ČR a Kulturním domem…

  • Publikováno: 27. 10. 2008

Večer začíná v 18 hodin a v programu se můžete těšit na cimbálovou muziku souborů KYJOVÁNEK a KOLÍČEK, hudeckou muziku souboru KOPANIČÁREK, dětské lidové muziky OSMINKA a MODŘENEC z Prahy a RASLAVIČANIK ze Slovenska a také na CHASNICKOU DUDÁCKOU MUZIKU.

V sobotu 8. listopadu se uskuteční 25. setkání lidových muzik v Kulturním domě Vltavská v Praze 7. Koncert muzik začíná v 17 hodin. V programu vystoupí cimbálová muzika KYJOVÁNEK, lidové muziky souborů Kytice, Gaudeamus a VYCPÁLKOVCI, dále Malá česká muzika Jiřího Pospíšila, Domažlická dudácká muzika, dětská hudecká muzika KOPANIČÁREK a také dětská lidová muzika RASLAVIČANIK ze Slovenska.
Večer bude pokračovat od 20 hodin Kasací lidovou zábavou, kde k poslechu, tanci a zpěvu budou hrát muziky účinkující v hlavním programu 25. setkání lidových muzik.
Mezi programové zvláštnosti festivalu kromě kasací lidové zábavy neodmyslitelně patří společné zpívání všech muzik s diváky podle Zpěvníku vydaného pro Setkání a končí českou lidovou písničkou Na rozloučení, mý potěšení, postavím pod okny máj.
Setkání lidových muzik se koná pod záštitou Lucie Talmanové, místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, Ivana Kabického, starosty MČ Praha 18 a Marka Ječménka, starosty MČ Praha 7 a za finančního přispění Městské části Prahy 7, Prahy 18, Magistrátu hl.m. Prahy a Ministerstva kultury ČR.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...