Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Divácký hold tanečníkům a muzikantům Ondráše

I v pátek 29.8. festivalu Pražský jarmark přálo počasí a zejména divácký zájem. Nováčkem mezi vystupujícími osmi soubory ze zahraničí, které pro každé vystoupení obměňují tance, písně i kroje,…

  • Publikováno: 01. 09. 2008

Členy souboru, z města Dobrun, který je součástí Srbské sokolské obce, jsou většinou středoškolští studenti ( celkem má 120 členů). I proto celou dobu vystoupení stála na jevišti dvojice v sokolských krojích s vlajkou srbského Sokola.
Po 19. hodině nebylo v prostorách na Ovocném trhu téměř k hnutí, protože všichni diváci a návštěvníci očekávali vystoupení Vojenského uměleckého souboru ONDRÁŠ z Brna. A když moderátorka programu Romana Pacáková představovala soubor a hovořila o akcích a petici Za záchranu Ondráše, diváci spontánně potleskem i voláním vyjadřovali Ondrášovi podporu a solidaritu!
Muzikanti, zpěváci, tanečnice a tanečníci pak předvedli vynikající program Povedená sezona aneb Z každého rožku trošku. Aplaus přicházel po každém čísle.
Poděkování souborům
Pro zahraniční soubory sobotní program neskončil vystoupením na Ovocném trhu. Večer se společně sešli na velkém souborovém mejdanu v hotelu LUNA, kde předseda festivalu Zdeněk Pšenica a ředitel festivalu Jan Šlajs v neformální, civilní atmosféře všem účinkujícím poděkovali za účast a předvedené výkony na Pražském jarmarku a vedoucím souborů předali symbolické valašky. Poté se vzájemně souboráři učili tance svých zemí a veselili se společně až do nočních hodin.
Součástí Pražského jarmarku je také mezinárodní Dětská taneční dílna (v rámci projektu Dnů tradiční kultury), které se účastní dvacet dětí ze souborů ze Slovenska, Čech a Moravy, a proto v rámci večera předali i jim a jejich lektorům Zdeněk Pšenica a Jarka Zorbićová upomínkové dárky.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...