Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Stará legenda ožívá v knize Proč kouzelník nečaruje

Máte rádi staré legendy, čtete rádi příběhy rytířů a jejich panošů? Nyní si můžete přečíst nový příběh vycházející ze známé středověké legendy o rytířích kulatého stolu a králi Artušovi. Kniha…

  • Publikováno: 13. 08. 2008

Autorka sice vychází ze známé legendy, ale pojala ji zcela originálním způsobem a ve své knize rozehrála životní příběhy jednotlivých postav, pátrajících po unesené královně Ginevře. Příběh je rozvíjen na téma jak to mohlo být a jací mohli být.
Během cesty musí hrdinové řešit situace, které jim osud přichystá, veselé i vážné, nezřídka vedoucí ke zcela nečekanému rozuzlení. Kouzelník Merlin má v autorčiných představách mnohem blíž k chemikům a fyzikům moderní doby, než k starodávným čarodějům. Obklopen rytíři a řinčícími meči, dává přednost soubojům spíš vědeckým a filosofickým, než těm v brnění. Cesta v jeho společnosti není doprovázena záblesky ohně a mumláním magických formulí, ale hlasitým chroupáním jablek a sarkastickými komentáři na adresu nedůvtipných průvodců.
Kniha Proč kouzelník nečaruje není jen fiktivním fantasy příběhem. Autorka zde rovněž vysvětluje reálné přírodní jevy i technické vynálezy, které jsou součástí děje. Vtipně pojatý příběh má strhující spád, který svádí čtenáře, aby jej dočetl až do úplného konce.
Kniha je doplněna jedinečnými barevnými ilustracemi. Obsahuje také dárek v podobě hudebního CD se čtyřmi písněmi skupiny Blackmore’s Night. Knihu vydalo nakladatelství Michal Zeman – Observatory Media v roce 2008.
Karolína Ticháčková se narodila v září roku 1992 v Praze. Její láska ke knížkám se projevuje již od útlého věku. Ve svém volném čase píše povídky, básničky, glosy a recenze. Zajímá se o historii i přírodu a ráda poznává odlišné kultury. Díky výjimečnému literárnímu nadání, kterým Karolína disponuje, vznikl dobrodružný příběh, jehož první kapitoly začala psát v pouhých třinácti letech. O necelé dva roky tak vychází autorčina první kniha, díky níž se stává nejmladší českou autorkou.

Cena pro uživatele Borovice 165,- + poštovné t.j. cca 195,- objednávky: observatory@volny.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...