Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Rozmarné léto - letní programy pro děti

Za poznáním s českými cestovateli a badateli, to je zaměření prázdninových výletů s názvem Rozmarné léto. Nejedná se o klasický tábor, ale o výlety, které začínají a končí každý všední den o…

  • Publikováno: 22. 05. 2008

Zajímavý program je připraven pro děti různého věku a zahrnuje nejen poznání krás naší vlasti, ale také celou řadu soutěží a her vedených zkušenými instruktory a vedoucími. Nechybí ani sport, koupání nebo výtvarná činnost. Každý den je dětem k dispozici autobus, který děti doveze na výlet do jiného kraje. Borovice.cz může Rozmarné léto jen doporučit, protože jsme již dva ročníky vyzkoušeli.

Rozmarné léto již tradičně pořádá Hana Gazdová, za přispění MČ Praha 4. Celodenní programy pro děti školního věku jsou určeny těm dětem, které musí trávit část prázdnin v Praze. Je to tedy služba pro pražské rodiny, která napomáhá řešit problém, co s dětmi, když rodiče musí chodit do práce. Mnoho rodičů využívá těchto letních programů proto, aby jejich děti netrávily volný čas „na ulici“, ale spolu s kamarády získávaly nové zážitky a podněty pro další třeba i poprázdninovou činnost (koníčky). Jiný název pro takto laděné aktivity je příměstský tábor. Nicméně řada těchto táborů probíhá v Praze a Rozmarné léto je unikátní právě každodenním autobusovým výletem.

Programy Rozmarného léta probíhají pět dní v týdnu (pondělí – pátek). Každý den je jiný program a ani program celých turnusů se neopakuje. Rozmarné léto vzniklo v roce 2002 a od té doby je pořádáno každé léto. Přes školní rok mohou děti navštěvovat akce Klubu Rozmarného léta.

Letos se děti podívají např. do hornického skanzenu, knihárny, muzea stavebnice Merkur, do výrobny vánočních ozdob, do Plzně na Dinopark a ZOO, na hrady Houska, Točník, Červený Újezd, zámek Zruč, do IQ parku v Liberci. Uvidí sopukromou zahradní železnici v Kutné Hoře, muzeum veteránů, několik rozhleden a míst dalekého výhledu nebo třeba Klokočské skály.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...