Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Klíč 2008 zahajuje Slavnosti svobody

Více jak 2.300 skautů z celé České republiky, a další stovka skautů z Polska, Německa, Ruska a Nizozemí přijede na několik do Plzně. Skauty čeká navazování kontaktů, ale i mnoho zajímavých…

  • Publikováno: 28. 04. 2008

Skautský Klíč 2008 je součástí plzeňských Slavností svobody, které budou vrcholit právě tento víkend.

„Skautská setkání typu Klíč 2008 jsou výjimečná nejen v tím, že se skauti setkají a zažijí mnoho dobrodružství, ale také v poznávání nových míst, nových aktivit a můžou načerpat motivaci do další činnosti. Přátelství, která děti během několika dní navážou, je to, co jim zůstává na celý život,“ doplnil Martin Štěrba, zpravodaj pro PR.

Na účastníky Klíče 2008 čeká pestrý program rozdělený do několika kategorií. Mohou si zkusit aktivity od bungee runningu, přes lakros, jízdu na vodě, lezeckou stěnu, žonglování nebo hry zaměřené na teambuilding. Během Klíče budou také moci navštívit kulturní instituce v centru Plzně, např. plzeňskou věž, pivovar nebo Západočeské muzeum.

Program na Klíči 2008 je připraven podle tzv. Nového programu, který skauti nedávno představili. Jde o inovaci již více než sto let starého programu tak, aby zůstaly původní stále platné pilíře, přičemž došlo k přizpůsobení jednotlivých aktivit potřebám 21. století a tedy představám dnešních dětí. „Tzv. Nový program představuje mimo jiné zvládnutí základních předpokladů moderní společnosti. Tedy schopnost komunikovat, vyhledávat informace, řešit problémy i krizové situace, spolupracovat s druhými a být k nim loajální,“ dodal Štěrba.

Tým organizátorů neuzavírá akci jen pro skauty, veřejnosti bychom chtěli nabídnout ochutnávku skautské činnosti, v podobě akce Barevný skauting. Ten nabídne veřejnosti o víkendu 2. – 3. května různé aktivity v centru Plzně. V sobotu 3. května budou na náměstí Republiky a v Zoologické zahradě připraveny různé adrenalinové a outdoorové aktivity. V aule Západočeské univerzity, v Jungmannově ulici, bude již od pátku 2. května probíhat turnaj v deskových hrách. Rodiče tak můžou přijít s dětmi a vyzkoušet si různé zábavné aktivity.

Klíč – národní skautské jamboree se bude konat od 30. 4. do 4. 5. v okolí borské přehrady. Záštitu nad národním jamboree Klíč 2008 přijal ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg, hejtman Plzeňského kraje MUDr. Petr Zimmermann a herec Jiří Suchý.

Organizátorem akce Klíč 2008 je Junák – svaz skautů a skautek ČR, Plzeňský kraj. V Plzni se skautingu věnuje více než 1300 dětí i dospělých, kteří se sdružují ve 49 dětských oddílech
a šesti klubech dospělých. Kromě letních táborů a celoroční pestré oddílové činnosti skauti v Plzni například roznášejí o Vánocích Betlémské světlo, organizují sbírku „Postavme školu v Africe“ nebo humanitární akci KAPKA na pomoc lidem postiženým leukémií a pořádají mnohé akce pro veřejnost.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...