Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Putovní výstava o ekologické stopě od 7. ledna v Teplicích

Výstava Ekologická stopa: unese Země vaše kroky? je od 7. ledna 2008 k vidění v Gymnáziu v Teplicích. Je určena především středním školám a druhému stupni základních škol. Zejména pro mladší…

  • Publikováno: 10. 01. 2008

Ekologická stopa byla vyvinuta jako vědecká metoda, je však mimořádně vhodná k popularizaci tak těžko uchopitelného konceptu, jakým je udržitelný rozvoj. Veškerou spotřebu zdrojů a produkci odpadů vyjadřuje jako jedno číslo – plochu země, která je potřeba k vyprodukování zdrojů a pohlcení, resp. zneškodnění odpadů. Toto číslo a jeho smysl je každému pochopitelný (i bez náročnější vědecké analýzy, která se za ním samozřejmě skrývá). Názorně a srozumitelně ukazuje rozdíl mezi udržitelným a neudržitelným čerpáním přírodních zdrojů a odhaluje zajímavé paradoxy.
K jednotlivým diskusním tématům je možné vyjádřit se přímo na výstavě, nebo na internetovém fóru www.ekostopa.cz.

Vstup na výstavu je zdarma, pro třídy nebo větší skupiny je však třeba se předem objednat.

Metoda ekologické stopy se od té doby setkala s velkým zájmem vědecké i laické veřejnosti po celém světě. Pojem se stává v ekologické výchově tak populárním, že se už používá i v mnoha přenesených významech. I proto je třeba, aby se především žáci a studenti škol dozvěděli, jak mu mají rozumět. Školám a veřejnosti na Ústecku ekostopu v loňském a letošním roce prostřednictvím výstavy představuje pražský Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.

Výstava je obnovenou a pozměněnou verzí velmi úspěšné stejnojmenné putovní výstavy, kterou v r. 2002 realizovala společnost Iris, o.p.s. Výstava v letech 2002 2005 navštívila 15 míst v ČR.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...