Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Charita ČR připravuje na leden tradiční Tříkrálovou sbírku

Dobročinná akce Tříkrálová sbírka se v celostátním měřítku uskuteční počátkem ledna 2008 již poosmé. Charitní Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v České republice. Výtěžek…

  • Publikováno: 28. 12. 2007

Nejméně desetina výnosu sbírky je určena na humanitární pomoc do zahraničí.

V roce 2007 do ulic obcí a měst vyšlo 13 438 kolednických skupinek a výnos sbírky činil 58,729 milionů korun. Také v roce 2008 se na koledu chystá kolem 40 tisíc koledníků.

Sbírka bude probíhat podle standardních pravidel. Na úvod požehnají koledníkům v jednotlivých diecézích biskupové a kněží. Skupinku tvoří zpravidla tři koledníci v dětském věku, převlečení za bájné krále (mudrce z východu), kteří se podle tradice přišli poklonit do Betléma novorozenému Ježíškovi.

Koncert Tříkrálový 2008
Součástí dobročinné akce je také koncert pro koledníky, jejich doprovod a příznivce sbírky, který se koná v neděli 6. ledna od 17.00 hodin v Hudební scéně Městského divadla Brno, Lidická 14. Vystoupí Peha, Ewa Farná, Petr Kolář, Jana Musilová, G Apeels a další. Koncert bude přenášet v přímém přenosu ČT1 a ČRo 1-Radiožurnál.

Dárcovská SMS
Do sbírky je možné také přispět formou dárcovské SMS. Její formát je DMS KOLEDA a odesílá se na číslo 87777. Cena jedné dárcovské SMS je 30 Kč, příjemce obdrží 27 Kč.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...