Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Pětadvacet tisíc dětí je na skautských táborech

Na skautských táborech se běžný program obvykle prolíná s celotáborovou hrou. Schopnost postarat se o sebe, umět se prosadit v kolektivu a pracovat v týmu si přivážejí děti ze skautských táborů.…

  • Publikováno: 23. 07. 2007

Letos se táborů, které pořádá Junák – svaz skautů a skautek, zúčastní přes 25 000 dětí pod vedením téměř 7 000 dospělých.

Námořní vlajkovou abecedu můžeme vidět na táborech vodních skautů.Celkem se v létě uskuteční přes 1000 skautských táborů. Většina z nich jsou stálé s podsadovými stany nebo indiánskými týpí. Skautské oddíly také pořádají často expedice či výměnné pobyty do zahraničí, jezdí na vodu, raftovat, oblíbené jsou cykloexpedice nebo putovní tábory.

Skautské tábory jsou určené především pro děti, které navštěvují oddíly pravidelně v průběhu roku. Tábor je vrcholem jejich činnosti. Děti nejezdí na tábor s nikým cizím, ostatní účastníky i své vedoucí dobře znají.

Na světovém jamboree do Thajska si čeští skauti vezli podsady – především jako prezentaci našeho stylu táboření. Povezou je i letos do AnglieO děti se na táborech starají skautští vedoucí s náležitou kvalifikaci. Vedoucí tábora musí mít složené vůdcovské zkoušky, které představují zvládnutí oborů jako je pedagogika, psychologie, právo, hospodaření, zdravověda, metodika, tělovýchova a další. Bez této kvalifikace nelze uspořádat skautský tábor. I z těchto hledisek se jeví jako nejspolehlivější tábory organizací, které s dětmi pracují celoročně.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...