Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Také Slovenští skauti pokřtí známku k 100. výročí založení skautingu

Také naši východní sousedé se připojili k 100. výročí založení skautingu. Slovenská pošta, a.s. vydala ve středu 30. května 2007 poštovní známku k příležitosti 100. výročí založení skautského…

  • Publikováno: 04. 06. 2007

Nominální hodnota známky je 18 slovenských korun, její rozměry jsou 44 × 27 mm. Poštovní známka bude vytištěna a distribuovaná nákladem půl milionů kusů. Autorem jejího výtvarného návrhu je grafik a malíř Peter Uchnár.
6. června připravují trnavští skauti ve spolupráci s Klubem trnavských filatelistů Tirnavia oficiální křest známky. Uskuteční se v 17. hodin v prostorách Galérie Jána Koniarka v Trnavě.
Obdobnou známku v tomto emisním řádu vydala Česká pošta již 9. května v hodnotě 11 českých korun. Na známce je kresba skautského tábora u řeky s vlající vlajkou doplněná logem EUROPA a logem Junáka. Autorem českého návrhu je Jiří Petráček, rytinu provedl Jaroslav Tvrdoň.
Vůbec první skautské známky na světě byly vydána 7.11.1918 skautskou kurýrní poštou v Československu. Ta byla založena 29. října 1918, tedy den po vzniku samostatného Československa. Známky vyšly každá v nákladu 20 000 kusů.


Červená

v hodnotě 20 haléřů a
modrá
v hodnotě 10 haléřů.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...