Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Do semifinále Zlatého Ámose postupuje 16 pedagogů

Poslední únorový den proběhlo v Českých Budějovicích poslední regionální kolo 14. ročníku ankety Zlatý Ámos. Celkem ze šesti regionálních kol poslala porota do semifinále v Praze 11 učitelek a 5…

  • Publikováno: 08. 03. 2007

„Dokázali přesvědčivě vyjádřit důvody, proč své kantory do ankety navrhli,“ dodal Hrzal.
Úkolem žáků a studentů v regionálních kolech Zlatého Ámose je před porotou svůj návrh zdůvodnit a obhájit. Potěšující je, že na mnoha školách postoupili do regionálních kol učitelé, kteří vyhráli školní kola ankety. Nejde tedy o náhodnou volbu. „Regionální kola byla také vynikající prezentací škol, obcí i měst, zviditelněním skutečných pedagogických osobností,“ vysvětluje dále ředitel ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos.
První část letošního ročníku ankety Zlatý Ámos přinesla také dva rekordy. Je to nej-starší a nejmladší účastník ve čtrnáctileté historii ankety. Tím nejstarším je Ivan Sedlák, profesor Masarykovy střední školy chemické z Prahy, nejmladším pak Michal Bozděch ze Základní školy v Holýšově.
Semifinále 14. ročníku ankety Zlatý Ámos proběhne v zrcadlových sálech MŠMT ČR ve čtvrtek 8. března 2007. Tady budou učitelé bez svých žáků a studentů, budou prezentovat sami sebe, svou „cestu k Ámosovi“. Z šestnácti semifinalistů porota musí vybrat jen šest, kteří postoupí do finále 23. března 2007 v kulturním centru Olšanka v Praze. Nový Zlatý Ámos bude slavnostně korunován na Kantorském bále v sobotu 24. března v Praze, v Národním domě na Smíchově.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...